Fine oblande


Sastojci

1 pakovanje oblande
650 gr. keksa
250 gr. puter
200 gr. mlecne cokolade
300 ml. mleko
3 zlice vode
100 gr. mljevene orahe
300 gr. secer


Priprema

1.
U manju serpicu stavite puter,vodu,mleko i secer.Smanjiti vatru na srednje,pa kad zavri, maknite serpicu sa vatre,te dodajte izlomljenu cokoladu.Vratite serpu na vatri,te stalno mesajte dok se cokolada otopi.Ostavite sa strane,nek se prohladi,dok spremate ostalo.

2.
Keks samljeti ili stavite u multipraktiku da bude lepo samljeveno.Stavite keks u dublju posudu.Dodajte i mljevene orahe.Promesajte da se poveze.

3.
Sad u posudu sa keksom nalijte mlaku masu sa cokoladom i puterom.Mesajte dok se sve lepo poveze.Ostavite da se ohladi do sobne temperature.

4.
Kada se masa ohladila,filujte oblande.Na list oblandu dodajte tanak sloj fila,pa drugi list oblande i tako dok utrosite sve oblande.Zavrite sa listom oblande.

5.
Pokrijte oblande sa cistom krpom,te blago opteretite sa tepsijom kako bi se bolje zalepile listovi.

6.
Pozeljno je da se naprave dan ranije pre sluzenja,jer tada oblanda popusti,a i laksa je za rezanje.Secite,te posluzite.


7.
Prijatno!

Posluživanje

Posluzujte uz soljicu kafe.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot