KRALJICA TORTI RAFAELO TORTA BOLJA OD OSTALIH


Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? S ovom bijelom i od kokosa tortom onda nećete pogriješiti….pružit će vam potpun užitak svakim zalogajem…


Sastojci

Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera
1 vrećica Praška za pecivo
70 g Pšeničnog oštrog brašna
150 g Kokosova brašna

Za kremu:
7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja

Još potrebno:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
50 g kokosova brašna


Priprema

Za biskvit:
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.



Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot