Marokanske palačinke s mesom -msemen-


Sastojci

Tijesto

1 kg glatkog brašna
6 dl tople vode
2 žlice ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
½ žlice suhog kvasca
Maslac za premazivanje- oko 100 g


Nadjev

500 g mljevenog mesa
2 luka
2 crvene paprike
sol, papar, mješavina začina
½ žličice crnog kumina

Priprema

1.
Palačinke
Tijesto umijesiti i podijeliti na 14-15 loptica, složiti ih na nauljenu podlogu, nauljiti kistom i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti stajati 15-30 minuta.
Površinu na kojoj se razvijaju palačinke nauljiti.

2.
Svaki dio tijesta tanko oblikovati masnim rukama u krug, sredinu ne tanjiti puno, posuti nadjevom i preklapati. Prilikom svakog preklapanja, tijesto malo premazati maslacem. Palačinke pokriti prozirnom folijom i ostaviti stajati 15 minuta.


3.
Masnim prstima rastanjiti palačinku i peći na tavi premazanoj masnoćom na srednjoj temperaturi. Povremeno ih okretati.


4.
Savjet: oblikovane palačinke mogu se pospremiti u zamrzivač i po potrebi peći (mjera je izdašna te se polovina može pospremiti).

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot