ROLADA OD MLJEVENOG MESA SA SIROM


Što reći...???Mene je oduševila.....!!


Sastojci

   50 dag mljevenoga mesa
    20 dag naribanog sira trapista
    peršin
    2 žemlje ili 2 klipića
    2 jaja
      2 luka
    sol,papar
    1 m.ž Vegete
    20 dag riže
    150 ml mlijeka


Priprema

    1.
    Rižu skuhamo i ohladimo.Žemlje(ja sam upotrijebila klipiće) kidamo na manje komade ,prelijemo ih mlijekom i kada smekšaju istisnemo višak mlijeka.Umijesimo jednoličnu smjesu od mljevenog mesa,sitno narezanog luka i peršina,jednog jajeta,ocijeđenih klipića,soli,papra i vegete.Smjesu stavimo na prozirnu foliju poprskanu uljem.Pritišćemo rukama da izravnamo smjesu u pravokutnu formu.
    2.
    Umiješamo nadjev od polovine predhodno skuhane riže,jednog jajeta,naribanog sira i soli.Nadjev od sira i riže rasporedimo po mesu.
    3.
    Uz pomoć folije zavijemo u čvrstu roladu.
    4.

      Roladu prebacimo u pleh za pečenje obložen pek papirom i poprskan uljem.Roladu isto poprskamo uljem.Pečemo oko 60 minuta na 190 stupnjeva.
    5.
    Pečenu roladu poslužimo uz preostalu rižu,a može i samo uz salatu.Dobra je i hladna.Odlična za partye.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot