Posni trostruki užitak


Ovo je inace jedan od mojih omiljenih kolaca. Onda sam ja morala malo da izmenim pravi recept trostrukog uzitka da bih dobila ovaj moj posan bez mleka i jaja... Mogu samo da kazem da je odlican,nema nikakve razlike izmedju ovog i pravog trostrukog uzitka,mozda je ovaj i lepsi

Sastojci

BISKVIT


 6 kasika kristal secera
 50ml ulja
 1dcl kisele vode
 4 kasike przenih,mlevenih lesnika
 150g brasna
 1 prasak za pecivo

KREMA

 6dcl mleka od soje ili pirinca
 10 kasika kristal secera
 2 pudinga od vanile
 malo arome vanile
 200g margarina
 100g posne cokolade


JOS..

 oko 200g posnog keksa
 malo vode(za umakanje petit keksa)
 malo arome ruma

GLAZURA

 100g posne cokolade
 3 kasikice vode
 3 kasikice secera
 50g margarina


Priprema

U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding. Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne.


Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od cokolade.
Izvor:www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot