Mesno-povrtno-tikvasta musaka


Ova musaka se često nađe na meniju u raznim kombinacijama povrča..pa evo jedne kombinacije..

Sastojci:

2 tikvice
2-3 velika mlada krumpira
200 gr. šampinjona
2 paprike,1 manja cvjetača
150 gr sira gaude


Ragu:

500 gr mljevene junetine
1 glavica luka
2 mrkvice
1/4 korjena celera
koncentrat rajčice
sol
1 žličica vegete
1 žličica ulja
1 lovorov list
papar

 
Preljev:

4 dcl kiselog vrhnja
1.5 dcl mlijeka

Priprema:


Prvo napravimo ragu od svih navedenih sastojaka za ragu.Podinstamo luk,dodamo na kockice narezanu mrkvu,na kocke celer,meso,začinimo soli,paprom,vegetom,dodamo lovor ,podlijemo vodom i kuhamo pola sata.Onda po želji zacrvenimo koncentratom rajčice,još kuhamo malo 20-ak.minuta dok ne zgusne i maknemo sa vatre.
Tikve očistimo,narežemo na kolutiće, isto i krumpir.
Paprike narežemo na kockice,šampinjone na listiće.
Cvjetaču natrgamo na male cvjetiče.


Nauljimo pleh,pomješamo krumpir sa 1 žlicom vegete i istresemo i poravnamo u pleh.
Dodajemo ragu na krumpir,pa posipamo gljive,paprike i cvjetaču,pa na to opet posipamo ragu,sve lijepo posipamo naribanim sirom.
Tikvice malo posolimo,povegetimo i fino slažemo na vrh.
Ugrijemo pečnicu na 230 stupnjeva i pečemo 30 minuta,prelijemo preljevom od vrhnja i mlijeka,vratimo još u pečnicu 10 minuta i musaka je gotova.

Posluživanje:

Poslužiti narezano na kocke,posipano parmezanom,uz dodatak vrhnja po želji.
Jako je ukusno i hladno.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot