VOĆNI UŽITAK BEZ PEČENJA GOTOV ZA TREN ISKORISTITE VIŠNJE I NAPRAVITE OVU FENOMENALNU POSLASTICU


Recept za kalup promjera 35×20 cm.

Sastojci


Podloga

 1 pakung piskot keksa
 oko 300 ml. vode
 svjeze otisnuti sok od narande
 malo ruma

Krema

 600 ml. mlijeka
 150g. secera
 2 vrecice praska za puding od vanilije
 2 vrecice vanilin secera
 prstohvat soli
 200 g. butra


Vocni preljev

 700 g voca npr. jagode,maline,kupine,ribizl
 2 vrecice vanilin secera
 po potrebi secera
 6 listova zelatine
Priprema

Pomijesajte vodu, sok i rum te umacite piskote i slazite ih redom u kalup.
Za kremu skuhajte puding sa secerom vanilin secerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni buter.
Kremu sipajte na piskote .



Istucite holla slag te ga ravnomjerno premazite na kremu.
Kolac stavite u hladnjak .
Voce operite i ocistite te ga pirirajte sa mikserom da dobijete gustu kasu.
U voce dodajte secer i vanilin secer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno mijesanje na laganoj vatri tek toliko da se secer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte secera. Ohladite da bude mlako.
Zelatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu zelatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu.
Dobro promijesajte te prelijte na holla slag.
Dobar tek!!!!
Izvor:   www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot