Šubare
Sastojci:
Tijesto za dvije kore
-12 jaja
-12 jušnih žlica šećera
-10 jušnih žlica vode
-3 jušne žlice kakaa
-pola praška za pecivo
-25 dag brašna
Krema
-0,5 l mlijeka
-5 jušnih žlica brašna
-1 vanilin šećer
-15 dag šećera
-12,5 dag margarina
-10 dag šećera u prahu
Ostalo
-10 dag čokolade za kuhanje
-5 dag margarina
-2 žlice ulja
-15 dag kokosa
Priprema:
Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st.C.
Tijesto:
Umutiti bjelanjke sa 5 dag šećera.
Žutanjke i 10 dag šećer pjenasto umutiti, zatim dodati vodu, brašno izmiješano s praškom za pecivom i kakao kojeg smo prosijali.
Na kraju lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
Dva lima od rerne obložiti papirom za pečenje te staviti peći (u zagrijanu pećnicu) svako tijesto po 20 min na 180 st.C.
Krema:
Mlijeko, brašno, 15 dag šećera i vanilin šećer skuhati.
U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin sa 10 dag šećera u prahu.
Od biskvita rezati krugove sa najmanjom čašom ili kalupom.
Spajati po dva kruga kremom, premazati kremom i stijenke spojenih krugova, uvaljati u kokosovo brašno.
Na kraju gornji dio šubara premazati čokoladnom glazurom (ja to radim žličicom).
Šubare su gotove, a po želji ih možete dodatno ukrasiti
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar