Recept za domaće ćevape
Ćevape uglavnom svi volimo i vrlo rado ih jedemo. U nastavku vam donosimo recept za ukusne domaće ćevape…
Sastojci:
– 750 gr junetine
– 250 gr ovčetine
– 1 kašika soli
– 1 kašika vegete
– 1 kašika bibera
– 1/2 glavice bijelog luka
– 1 kašika kajmaka
– malo mineralne
Obavezni prilozi:
– Što više crvenog luka to bolje
– Kajmak ili ajvar po želji
– Jogurt ili kiselo mlijeko
Poljev za lepinu:
– provrela voda
– malo goveđeg temeljca ili kocka
– vegeta
– malo ulja
– peršunov list
– bijeli luk
– biber
Priprema poljeva:
– Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća.
Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. 60856525 Mi vam donosimo recept iz kuhinja naših baka koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji. Sastojci za palačinke: – 3 jaja – 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog) – 350 ml mlijeka – 1 dcl mineralne vode – malo soli – 2 žličice ulja – pola žličice ruma Priprema palačinki: 1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. 2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja. 3. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.
0 komentari:
Objavi komentar