PRUGASTO ZADOVOLJSTVO - ZEBRA KOLAČ MEKAN KAO DUŠA, UKUSAN I LAGAN - PRAVI SE OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA


Obožavamo slatkiše koji osim što su ukusni, izgledaju zanimljivo! Upravo takav jeste neobični zebra kolač!

Mekan kao duša, ukusan i lagan - pravi se od jednostavnih sastojaka, nisu vam potrebne neke posebne kulinarske sposobnosti, samo malo volje i želje i jedna rerna! wink

Pogledajte recept i uverite se koliko se brzo, lako i jednostavno pravi prugasto zadovoljstvo - zebrasti kolač.


Potrebni sastojci:

1 kašika praška za pecivo,
8 kašika putera,
4 kašike kakao praha,
4 jajeta,
1 i po šolja šećera,
2 kašičice vanila ekstrakta,
1 kašičica soli,
2 šolje brašna,
1 šolja mleka.


Priprema:

Korak 1: Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte mleko i malo ulja i nastavite da mutite da se sve sjedini. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanila ekstrakt. Mešavinu sa brašnom polako dodajte jajima, sve vreme lagano mešajte da se sastojci sjedine.

Korak 2: Podelite dobijenu smesu na dve polovine. Jednu ostavite takvu kakva je, a u drugu dodajte kakao. Pomešajte da se kakao sjedini i dobijete braon smesu. Upalite rernu na 180oC. Okrugli pleh nauljite.

Korak 3: Ovo je najvažniji korak - 3 kašike svetlije smese sipajte na sredinu pleha, sačekajte da se blago razlije, pa u sredinu svetlog dodajte tamniji fil. Sačekajte da se razlije, pa isto uradite sa svetlijom i tako naizmenično. Smese će jedna drugu gurati u stranu stvarajući slojeve boja i zebrasti efekat.

Korak 4: Ubacite kolač u rernu da se peče nekih 40 minuta. Ne dirajte ga niti otvarajte rernu nekih 20 minuta kako ne bi splasnuo fil. Zabodite čačkalicu i proverite da li je pečeno. Ako fil ne ostaje na čačkalici, kolač je gotov! Izvadite, ostavite da se ohladi, pa isecite i poslužite!

Možete vi to same!

mogujatosama.rs

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot