Pečeno pile na soli (najbolji recept za piletinu)


Sastojci:

Pile:

 1 cijelo pile
 1 šaka soli


  Priprema:

Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom.
U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Pritisnite da dobro prilegne.
Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat.


 
Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
Izvadite ga, prohladite, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) poslužite.
Posluživanje
Služiti uz sezonsku salatu i uobičajene priloge po želji, grašak, brokula, mahune, krumpir…
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot