Njoki od palente sa vrhnjem i parmezanom
Jednostavno i ukusno mogu služiti kao prilog uz gulaše a mogu se servirat kao samostalno jelo!
Sastojci:
instant pure(ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)
Od kukuruzne krupice ne presitne
350g kukuruzne krupice
1l i 250 ml vode
1 žlica soli
za preljev i posip
1 kiselo vrhnje
100g maslaca
1 vrećica parmezana
Priprema:
Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
Puru standardno skuhajte u slanoj vodi.
Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE).
Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog
Po njima još malo natrgajte maslaca
Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom
Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene
Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar