NE ZNA SE ŠTA JE BOLJE NAZIV, SASTOJCI,IZGLED ILI UKUS: VJEŠTICA ŠNITE


Mutila, mutila, smisljala i zamutila ko svaka prava vjestica :) Iz vise vjesticjih recepata moje knjige magije :) Fotka dosla a vjestica naostrila metlu i presjek je tu :)

Sastojci


Kora:
10 bjelanjaca
200 g secera
soka od limuna (po zelji)
3 kasike marmelade od marelice (domace ako imate)
100 g krupno mljevenih przenih ljesnjaka

Fil:
10 zumanjaka
  200 g secera
4 pudinga od vanilije
7 kasika secera
1 l mlijeka
150 g kokosovog brasna
150 g cokolade za kuhanje
250 g maslaca


Dekoracija
vrhnje za slag, bademi u listicima

Priprema

1.
Miskerom umutiti bjelanjca, dodati secer i limuna koliko volite, te umijesati marmeladu od marelice, umijesati przene ljesnjake, krupno mljeven. Staviti peci na masni papir, peci na 200 stupnjeva nekih 20-tak minuta.
2.
Umutiti zumanjca i secer i staviti na paru te zakuhati kremu. Ja ne stavljam na paru, moze i direktno na ringlu al na blagu temperaturu. Mijesati dok se masa ne zgune i staviti hladiti.
3.
Staviti 7 dcl mlijeka da se kuha, a za to vrijeme izmutiti puding, secer i ostatak mlijeka. Ukuhati kad mlijeko provrije. Izmijesati dok se ne zgusne.
Staviti oba fila hladiti.


  4.
Kad se ohladi u fil od pudinga umijesati jedan cijeli maslac. Te umijesati i kuhani fil od jaja. Podijeliti fil na dva dijela. U jedan dodati kokos i otopljenu cokoladu. Drugi ostaviti kakav je.
5.
Rezati koru na tri jednaka dijela. Na prvu koru nanijeti fil bez kokosovog brasna i cokolade, pa izrendati cokoladu direktno na fil, prekriti drugom korom i premazati i premazati filom od kokosa. Prekriti trecom korom i cijeli kolac premazati ostatkom kreme.
6.
Umutiti slag i premazati preko kolaca, po zelji se moze posuti poprzenim listicima badema.
7.
Gotov:
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot