Ako do sada niste bili ljubitelj belog i crnig luka, posle ovog recepta ćete to sigurno postati
Većina ljudi ne voli da jede luk čak ni u jelima kao dodatak. Ima i onih koji ne podnose čak ni njegov miris.
Međutim, kada vidite kakve specijalitete od luka sprema ovaj kuvar, sigurno ćete promeniti mišljenje.
Džek Skalfani vam pokazuje kako da napravite jednu od njegovih omiljenih supa .
Francuska supa od luka
1/2 maslaca
6 glavica izrezanog luka
6 čenova belog luka
1/2 šolje belog vina
3 šolje pileće čorbe
3 šolje konzervirane goveđe čorbe
1 kašičica senfa
4 kriške tost hleba
1 šolja rendanog švajcarskog sir
1/2 šolje rendanog parmezana
Način pripreme:
Staviti puter u tiganja na umerenu vatru da se istopi.. Dodajte crni i beli luk i pržite oko 45 minuta. Dodajte vino i kuvajte dok oko 3 minuta. Dodajte pileću i goveđu supu i kuvajte 20 minuta. Posolite i stavite biber po ukusu.
(Telegraf.rs)
0 komentari:
Objavi komentar