LAGANI LJETNI RUČAK KOJI ME ODUŠEVIO NA PRVI ZALOGAJ: AUSTRALISKI TART SA TIKVICAMA


Za ovaj tart je vazno da se pridrzavate mjera koje su navedene. Meso i povrce birajte sami po vasem izboru. Mogucnosti je bezbroj.


Sastojci

 150 g luka ( ociscena tezina ) sitno izrezan
 2 cesnja cesnjaka ( sitno izrezan )
 50 dimljene slanine ( isjecene na male kockice )
 250 g tikvica ( naribana zajedno s korom )
 50 g sira ( cheddar ili gouda ) nariban
 60 g bijelog brasna
 1/2 zlicice praska za pecivo


   1/2 dl ulja
 3 jaja
  sol + papar
Priprema

Slaninu ispeci na tavi bez dodatka masnoce.
U jednu zdjelu staviti luk, cesnjak,  tikvice ( jedan dio tikvica sam zamjenila s mrkvom ) i slaninu.
Dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo, jaja, sir, ulje, sol i papar. Sve dobro izmjesati zlicom.



Okrugli kalup ( 22 cm ) premazati s maslacem i posuti brasnom. Usuti smjesu, poravnati i zagladiti odozgo.
Peci u zagrijanoj rerni na 180*C, 30 - 35 min. dok odozgo ne dobije svijetlo smedju bolju.
TIP


Prednost ovog tarta je u tome sto mozete mijenjati povrce i meso po vasoj zelji. Slaninu mozete zamjeniti sa dimljenom, kuhanom ili presanom sunkom, mljevenim mesom, piletinom, puretinom itd. Luk mozete zamjeniti sa porilukom, tikvice mrkvom, karfiolom, brokulom. Mozete dodati chilli  ili obicnu papriku. Dodati zacine: persin, celer, timijan i sve drugo sto volite. To je samo mali tip, uljucite mastu i napravite tart po svom ukusu. Drzite se navedenih mjera.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot