LAGANA ČOKOLADNA TORTICA


Sastojci


Brownie tijesto:

115 g putra
115 g tamne čokolade
150 g šećera u prahu
1 vanili šećer
2 jaja
70 g brašna
prstohvat soli

Krema:

200 g mliječne čokolade(Lindt ili sl.)
200 g vrhnja za šlag
25 g putra
2 žlice likera po želji


Plus:

300 g vrhnja za šlag
čoko mrvice za posipanje

Priprema

1.
Krema:
Čokoladu izlomite što sitnije, pa je prelijte vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja.Miješajte dok se ne otopi, pa dodajte putar i liker.Također dobro izmiješajte.Kad se ohladi do sobne temperature stavite u frižider na minimalno 6 sati-najbolje preko noći. Odstajalo izmiksajte u kremu.


  2.
Tijesto:
Rastopite putar i čokoladu na pari, skinite s vatre i dodajte šećer i vanili šećer. Kad se malo prohladi umiksajte jedno po jedno jaje, sol, te na kraju dodajte brašno.
Izlijte u okrugli kalup 26 cm promjera i pecite na 160 stupnjeva oko 25 minuta.
3.
Premažite ohlađeno tijesto kremom, a preko nje stavite još i tučeno slatko vrhnje, te pospite ribanom čokoladom ili čoko mrvicama.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot