KREMASTA I UKUSNA: Brza keks torta sa jogurtom i višnjama


Sastojci


7oo gr Petit beurre keksa
3oo gr mljevenog keksa
1l jogurta
2oo gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
1oo gr crne čokolade
35o gr višanja
šlag po želji za dekoraciju.
Priprema


Petit beurre izlomite na krupnije komade, dodajte mljeveni keks, vanilin šećer i šećer u prahu pa promiješajte. Masu prelijte jogurtom i dobro promiješajte da se sve sjedini.

Polovinu smjese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati. Preko smjese od keksa i jogurta nožem narendati čokoladu. Staviti drugu polovinu smjese u koju ste umiješali višnje.

Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata prije služenja. Na kraju tortu premazati šlagom po želji.

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot