Kolač od višanja sa sirom


Sastojci  6 osoba


tijesto;

25 dag brašna
10 dag gustina(jestivog škroba)
1/2 m.ž praška za pecivo
12,5 dag šećera
prstohvat soli
1 jaje
20 dag margarina

krema;

10 dag gustina
600 ml mlijeka
15 dag šećera
2 vanilin šećera
75 dag sira
4 žumanjka
1 naribana korica limuna
1 v.ž soka od limuna
5 bjeljanjaka
2 staklenke višanja bez koštica(masa 800 g)


za premaz;

1 žumanjak
2 v.ž mlijeka
 
Priprema:

Pomiješajte brašno,gustin,prašak za pecivo pa dodajte šećer,sol,jaje,omekšali margarin.Najprije mikserom dobro izmiješajte na najnižoj,potom na najvećoj brzini.Nakon toga na radnoj ploči zamijesite glatko tijesto.Ako se tijesto lijepi,stavite ga na hladno.Zatim ga razvaljajte pa stavite u lim s pek -papirom s nešto višim rubom(30*40 cm)te stavite peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
.Kad je kolač pečen ga ohladite.
Za kremu pomiješajte gustin s malo mlijeka.Ostatak mlijeka,šećer,vanilin šećer zakuhajte.Dodajte zamiješani škrob,tj.gustin te kratko prokuhajte.


Pomiješajte sir,žumanjke limunovu koricu i limunov sok.Umiješajte u vruću kremu i još jednom zakuhajte.Od bjeljanjaka napravite čvrsti snijeg pa ga oprezno umiješajte u još vruću kremu od sira.
Po predpečenom tijestu rasporedite višnje pa ravnomjerno  namažite kremu od svježeg sira.Premažite mješavinom žumanjka i mlijeka.
Stavite peći na istu temperaturu još otprilike 20 minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Kad se ispeče ga ohladiti i rezati na kocke.
Posluživanje:
Višnje možete zamijeniti marelicama ili borovnicama.Pripremite najranije dan prije posluživanja.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot