Čokolandna torta za samo 10 minuta
Sastojci:
1 šolja šećera,
2 šolje brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
1/4 šolje nezaslađenog kakaa,
2 jaja,
3/4 šolje mleka,
125 g otopljenog maslaca,
180 g crne čokolade,
1/3 šolje slatke pavlake
Priprema:
Najpre pomešajte suve sastojke, a potom dodajte jaja, mleko i maslac. Sve dobro izmešajte i sipajte u posudu koja se može grejati u mikrotalasnoj pećnici. Bilo koja vrsta vatrostalnog posuđa dolazi u obzir.
Pecite tortu na najjačoj temperaturi oko sedam minuta, izvadite i proverite čačkalicom da li je gotovo, pa po potrebi dopecite još malo.
Ostavite tortu da se ohladi, a za to vreme pripremite preliv.
To ćete učiniti tako što ćete crnu čokoladu naseckati i dodati joj slatku pavlaku. Dobijenu mešavinu stavite u mikrotalasnu i uključite je na dva minuta, ali je zaustavljajte na svakih 30 sekundi kako biste dobro promešali preliv.
Čokoladni sos prelijte preko torte, ostavite da se još malo ohladi i poslužite se.
IZVOR : http://www.prva.rs/
0 komentari:
Objavi komentar