STANGLICE SA KACKAVALJEM


Brze i ukusne stanglice ili pereci…gric, gric, gric!:)
Sastojci:
     500 g mekog brasna
     250 g margarina
     100 + 50 g kackavalja (trapist, gauda…)
     1 ravna kasicica soli
     1 prasak za pecivo
     1 zumance
     malo mleka


 
Priprema:
Zamesiti srednje meko testo od navedenih sastojaka ( u testo staviti 100 g narendanog kackavalja, a preostalih 50 g upotrebiti za posipanje).Razviti koru debljine 0, 5 cm, premazati blago ulupanim belancetom, viljuskom “izgrebati” testo i posuti naribanim kackavaljem (trapistom, gaudom, ili sl.), slika .
 Tockicem seci na stanglice, i redjati u podmazan pleh.
 Peci na 200 C oko 20-tak minuta, dok ne dobiju finu boju.
 Od istog testa se mogu modlicom praviti i perece, premazati jajetom i posuti sa malo susama ili kima.:)))



  Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot