RUČAK NA BRZINU: MOJA KLJUKUŠA ZA POLA SATA



Ovo je jedna od verzija za kljukuse a bice ih jos jer ovo je meni jedno od omiljenih jela.Starinsko,lijepo,ukusno i brzo se sprema…

 Sastojci
 Sastojci za kljukusu
 1 tikvica (po mogucnosti zelena )
 4 veca krompira
1 glavica luka(ako ga ne volite nemora te ga stavljati)
2 dcl kiselog vrhnja (ja sam koristila 18% masnoce
3 jaja
2 dcl brsna (ja sam koristila tip 500 a vi stavite po zelji)
2 dcl kukuruznog brasna
1 prasak za pecivo
 100 gr sira tepista
po zelji zacini vegeta,so,biber
 i jos masnoca za podmazivanje tepsije
 sira po potrebi naribati po kljukusi
tepsija 40×30

Priprema

Rernu ukljuciti na 220 stepeni da se zagrije i dok se rerna grije vi izribajte tikvicu na krupno rende, zatim izribati krompir i luk ko voli.U tu masu dodati kiselo vrhnje, jaja i sve dobro izmijesati.Zatim dodati obadvije vrste brasna u koje ste pomijesali prasak za pecivo, zacine po vasoj zelji a ja sam koristila vegetu ,malo soli i biber.Na kraju dodati izribani sir, sve lijepo izmijesti jer smjesa trba da bude ni gusta ni zitka.Istresti sve u namascenu tepsiju i odozgo naribati sira trapista ali ne previse.Peci dok lijepo ne porumeni oko pola sata.

 Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot