Sastojci:
500 gr kora za pitu
oko 650 gr svježeg sira
1 jaje
4 kašike kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje kora:
1 jaje
4 kašike ulja
4 kašike jogurta
malo soli
Priprema:
Sjediniti svježi sir,umućeno jaje i kiselo vrhnje,pa posoliti,po ukusu! Posebno umutiti sastojke za premazivanje kora.Na radnu plohu staviti kore za pitu,pa prerezati po sredini.Jedan list premazati smjesom za premazivanje,pa poklopiti drugom korom.Na jedan kraj staviti 2 kašike fila!
Preklopiti strane,tako da fil ne izađe van,pa zarolati.
Na isti način pripremiti i ostale kore! Rolnice redati u uljem premazan pleh.Premazati rolnice sa malo ulja.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200 C,dok ne porumene. Pečene ostaviti kratko,prekrivene!
Poslužiti tople!
Posluživanje:
Poslužiti tople,uz kiselo vrhnje…jogurt…salatu…
500 gr kora za pitu
oko 650 gr svježeg sira
1 jaje
4 kašike kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje kora:
1 jaje
4 kašike ulja
4 kašike jogurta
malo soli
Priprema:
Sjediniti svježi sir,umućeno jaje i kiselo vrhnje,pa posoliti,po ukusu! Posebno umutiti sastojke za premazivanje kora.Na radnu plohu staviti kore za pitu,pa prerezati po sredini.Jedan list premazati smjesom za premazivanje,pa poklopiti drugom korom.Na jedan kraj staviti 2 kašike fila!
Preklopiti strane,tako da fil ne izađe van,pa zarolati.
Na isti način pripremiti i ostale kore! Rolnice redati u uljem premazan pleh.Premazati rolnice sa malo ulja.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200 C,dok ne porumene. Pečene ostaviti kratko,prekrivene!
Poslužiti tople!
Posluživanje:
Poslužiti tople,uz kiselo vrhnje…jogurt…salatu…
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar