Pecivo s tri vrste sira


Sastojci

500 g brasna
150 g pire krompira
kasicica soli
kasicica secera
250 ml mleka
25 g svezeg kvasca
75 ml ulja
1 kom jaje


Fil

200 g krem sira
100 g feta sira
2 - 3 struka mladog crnog luka
150 g mocarele za posipanje
zumance za premazivanje

Priprema
1.
Oguliti par krompira srednje velicine , sitno ga iseci i skuvati . Kada je krompir skuvan izgnjeciti ga viljuskom dok je jos vruc pa izmeriti 150 g ( ja sam od preostale kolicine napravila pire krompir ). Krompir ohladiti .
2.
Smlaciti mleko i u polovinu mleka otopiti svezi kvasac sa kasicicom secera . Dok kvasac kisne prosejati brasno , u brasno dodati kasicicu soli i izmesati je sa brasnom . Zatim dodati ohladjeni krompir , ulje , jaje , ostatak mleka i uskisli kvasac.Zamesiti glatko i elasticno testo , testo je dosta mekano pa samo pomalo posipati sa brasnom tek toliko da se ne lepi za ruke . Dublju posudu posuti brasnom , staviti formiranu loptu od testa , posuti brasno i po povrsini , prekriti salvetom i ostaviti da teso kisne dok se ne udupla u zapremini .

3.
Kada je testo naraslo prebaciti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu i podeliti ga na deset jednakih delova. Od svakog dela formirati malu lopticu , pokriti ih plastocnom foliom i ostaviti ih samo nakratko da se testo odmori . Prvu lopticu razviti duzine oko 20 cm i sirine oko 10 cm pa testo uviti u rolat uzom stranom . Redjati uvijene rolne u tepsiju koja je postavljena papirom za pecenje i na rastojanju oko pet cm. jedna od druge . Tepsiju pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti rolne da kisnu oko pola sata .

4.
Pripremiti fil od sira dok testo raste . Sjediniti krem sir i feta sir , i dodati sitno iseckan mladi crni luk . Posebno na sitnoj trenici izribati mocarelu .


5.
Kada su rolne narasle veoma ostrim nozem ( ja sam koristila skalpel ) napravti dublji rez u testu i tu staviti mesavinu sira i luka ( ja sam stavljala oko dve vece kasike ) . Stranice rolni premazati zumancetom i mlekom a zatim po filu posuti sitno ribani sir .

6.
Peci rolne na 180 C dok ne porumene . Ja sam pekla 25 min .

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot