NAJPOPULARNIJA SALATA NA NETU: TEXAS POTATO SALAD
Sastojci
5 krumpir
1/2 salice panceta ili sunka
1-2 Jalapeno papricice ili feferoni
2-3 zlice polutvrdi sir (Gouda ili slicno)
2-3 zlice majoneza
1 zlica senf
1 luk
3 cesnjak
2 zlicice mljevena paprika
150ml jabucni ocat
1 zlica vlasac
1 zlica persin
sol, papar
1-2 jaja ( ako zelite bogatiji okus)
Priprema
1.
Po originalnom receptu krumpir se ne guli, samo se dobro opere is servira sa koricom. Iako volim pojesti sve i svasta, krumpirovu koricu bas nemogu pa sam ja ogulila.
Narezati na male komade i staviti kuhati u osoljenu vodu, dovoljno je 10 -12 minuta.
2.
Pancetu ili sunku, luk i cesnjak nasjeckati na sitno i proprziti na vrlo malo ulja samo 1 minutu.
Ako volite svjezi cesnjak i luk slobodno preskocite postupak przenja, samo pancetu.
3.
U vecu zdjelu istresti ocijedeni krumpir. Zaliti sa jabucnim octem i promijesati, pokriti i staviti u hladnjak na 30 minuta.
4.
Kad se krumpir ohladio dodati pancetu, luk i cesnjak, narezane Jalapeno papricice ili obicne feferone ako nemozete naci Jalapeno, nariban sir, papar, persin i vlasac.
5.
Pomijesati majonezu i senf i dodati u smjesu.
Sve zajedno dobro promijesati, poprskati sa octem iz staklenke sa kiselim feferonima ili papricicama i dodati mljevenu papriku.
Posluzite uz fino peceno meso.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar