MLIJECNE ROLNICE ! TOLIKO MEKE I LAGANE DA SE TO NE MOZE RIJECIMA OPISATI,KAO PJENA SU I ZATO VAM OD SRCA PREPORUCUJEM OVE ROLNICE!


SASTOJCI
5 dl tople vode
1.5 dl (65 gr) mlijeka u prahu
12 gr suhog kvasca
800-900 gr brasna


50 gr secera
1.5 kasikica soli
75 gr otopljenog maslaca
1 jaje
50 gr otopljenog maslaca za premazivanje

PRIPREMA
Dodajte 1,5 dl mlijeka u prahu u 5 dl tople vode,otopite maslac i dodajte i njega!
Brasno prosijte u zdjelu i dodajte kvasac,secer,sol,jaje i toplu vodu sa mlijekom i maslacem!

 
Umjesite fino meko tjesto,na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu.Prekrijte zdjelu i stavite na toplo da udvostruci volumen,ca.50-60 min.zavisno od topline mjesta.
Kada je tjesto udvostrucilo volumen,lagano ga premjesite,pobrasnite radnu povrsinu i istresite tjesto.Razvucite ga ca.40x45cm ,premazite otopljenim maslacem i isjecite pravokutnike ca.7x15 cm.Ja sam dobila nekih 20-ak rolnica.
Svaki pravokutnik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju od stednjaka,podlozenu pekpapirom!Malo ih odmaknite jednu od druge ,jer ce one jos narasti.
Ostavite ih jos nekih 30 min. na toplom mjestu.Dok se rolnice "odmaraju",zagrijte pecnicu na 200' i pecite ca 20 min. ili dok ne dobiju finu rumenu boju.
Pecene rolnice izvadite i premazite vrucim otopljenim maslacem i istavite ih da malo "stanu" i naravno posluzite !


Rolnice mozete i puniti vasom omiljenom salamom,sirom,premazati ih umakom od paradajza ili ako zelite rolnice servirati kao slatko pecivo,onda smanjite kolicinu soli u tjestu i povecajte kolicinu secera i punite ih nutellom ili sl.
Posluživanje
Fine su meke tople i hladne,kao stvorene da se serviraju za dorucak uz neki fini dzem i solju mlijeka ili kakaa!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot