MEKANE PUNJENE BUHTLE!


Sastojci

kvasac

 1 dcl toplog mlijeka
 1/2 svježeg kvasca
 1 velika žlica šećera
 po potrebi brašna
tijesto


 1/2 kg brašna
 10 dkg šećera
 10 dkg *otopljenog maslaca
 1,5 do2 dcl toplog mlijeka
 1 jaje


   1 vanil šećer
 malo limunove korice
 malo soli
nadjev

 marmelada ili
 nutela
 pekmez
čokolada
posipanje

 šećer u prahu
Priprema

U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.
Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeno maslo.
Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude.




Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se udvostruči obujam.
Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom..
...i ovako joj zavrnite dno da nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Zvrnuti dio ide na dno.
Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu.
Dignute buhtle stavite u HLADNU rernu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.
Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslom i posuti šećerom u prahu, onda imaju savršeno hrskavu i slatku koricu.
Posluživanje

mislim da je vic ovih buhtli u otopljenom i toplom maslu!
Izvor:   www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot