subota, 27. lipnja 2015.
Kinder torta sa krem bananicama
Sastojci:
Za koru:
10 belanaca
10 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika ulja
200 g oraha
200 g eurokrema
Za fil:
10 žumanaca
200 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
5 kašika brašna
250 g margarina
100 g čokolade
5 krem bananica
300 g plazma keksa (ili piškote)
sok po želji za natapanje keksa
200 g slatke pavlake
1 l mleka
Priprema:
Kora:
1. Pleh obložiti pek-papirom i posuti seckanim orasima.
2. Umutiti belanca sa šećerom, umešati brašno i ulje, pa uliti u pleh preko oraha.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta.
4. Gotovu koru izvrnuti na tacnu i, dok je vruća, premazati je otopljenim eurokremom. Ostaviti je da se tako ohladi.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom, umešati brašno, prašak za puding i deset kašika mleka.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri, a zatim ukuvati smesu od žumanaca.
3. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin penasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim kremom.
5. Fil podeliti na dva dela: u jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a u drugi seckane krem bananice.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: koru sa eurokremom premazati prvo filom sa bananicama, a zatim
poređati natopljene piškote ili plazma keks. Zatim naneti fil od čokolade.
2. Umutiti slatku pavlaku i premazati celu tortu.
http://www.lepotaizdravlje.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar