subota, 27. lipnja 2015.
Čoko-voćna torta
Sastojci:
700 g jagoda
3 kašike šećera
Za kore:
8 jaja
200 g šećera
4 kašike brašna
40 g kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil I i II:
1 l slatke pavlake
200 g čokolade
Priprema:
Kore:
1. Ulupati belanca sa 100 g šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom, a zatim umešati šam od belanaca i brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.
3. Sve polako sjediniti varjačom. Od pripremljene smese ispeći 4 kore u zagrejanoj rerni na 180ºC.
Fil:
1. Čokoladu rastopiti na umerenoj temperaturi, dodati slatku pavlaku i lepo sjediniti mešajući. Odložiti u frižider da se ohladi. (Fil I)
2. Posebno ulupati preostalu slatku pavlaku. (Fil II)
Finalni postupak:
1. Jagode oprati, očistiti ih, pa ih iseći na kolutove. Posuti ih sa 3 kašike šećera i ostaviti u cetki da se ocede i upiju šećer.
2. Filovati tortu na sledeći način: kora, fil I, fil II, jagode, kora, fil I, fil II, jagode.
3. Završiti trećom korom i preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti po želji.
http://www.lepotaizdravlje.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar