LAGANA LETNJA TORTA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA


Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.
Sastojci

za podlogu:
250 - 300 g keksa
150 g otopljenog maslaca
100 g otopljene bele čokolade
... mleko po potrebi
za nadev:
1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
600 ml   hladnog mleka
3 banane


za preliv:
200 g višanja, ispasiranih
200 g šećera
1 kašika džemfixa 1:1
Priprema

1.
Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
2.
Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
3.
Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.


  4.
Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
5.
Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
6.
Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot