Brze Krofne


Sastojci


 2 jaja
 5 kasika secera
 250 ml mljeka
 1prasak za pecivo
 600 g brasna
 6velikih kasika jogurta
 ulje za przenje
 kristal secer za uvaljati




Priprema


Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt.

Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane ljepiti.

Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja.

Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.

Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza).
Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji.

coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot