Sladoled kocke


Za koru:


7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo
1 žumance

Za fil:

6 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
750 ml mleka
250 g margarina ili putera
2 kesice vanilin šećera

Za prelivanje kore:

250 ml hladnog mleka
1 kesica vanilin šećera


Priprema
1
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i dodati žumance, (žumanac dodajem, jer je kora sa žumancetom veoma mekana, a kora ostaje bela.
2
Smesu za koru preručiti u pleh (35X25cm) i peći na 200 C, oko 15 minuta.
3
Dok se kora peče sastaviti brašno, žumanca, vanilin šećer i šećer sa malo mleka, pa sve zajedno polako u mlazu sipati u ostalo provrelo mleko. Kada se fil zgusnuo skloniti ga i ohladiti. Ohlađeni fil sastaviti sa umućenim margarinom.
4
Ispečenu koru preliti sa hladnim mlekom, pomešanim sa vanilin šećerom.
5
Kad je kora upila svo mleko, koru ohladiti. Na ohlađenu koru staviti ohlađeni fil.
6
Odozgo staviti umućen šlag ili topljenu čokoladu.

Savet:
Kolač se prosto topi u ustima i veoma osvežava.

recepti.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot