Kruh mekan ko dusa


Sastojci


450ml tople vode
70g secera
15g suhog kvasca
1 i 1/2 kasikica soli
60ml ulja
750g ostrog brasna(T-400 ili 500)
20g putra za premazivanje kruha


Priprema


1.
u dublju posudu u kojoj cete mjesiti kruh,uliti toplu vodu(da ne pece prste) i secer,pa dodati kvasac ,pomjesati i ostaviti 10-15 minuta da nabubri(da,suhi kvasac je u pitanju)

2.
-opet promjesati,pa dodati sol,ulje i pola kolicine brasna-sve umjesati kuhacom
-sada uzmete mikser i stavite ostalo brasno i mjesite mikserom dok se pocne odvajati od ruba posude
-tjesto bude mekano (sve traje oko 10 minuta)

3.
na malo brasna premjesite tjesto na stolu i dodajte brasna tek toliko da se ne lijepi(sve skupa mi nije trebalo ni saka brasna )

4.
nauljite cistu posudu ,stavite tjesto unutra i okrenite ga da se naulji sa svih strana
tjesto pokrijete cistom krpom i ostavite da miruje oko sat vremena

5.
nadoslo tjesto stavite na pobrasnjavljenu povrsinu podjelite na dva ista dijela i svaki dio razvaljajte na velicinu kalupa u kojem cete peci kruh
pozeljna velicina je duguljasti i duboki kalup od npr. 23x10 cm -znaci sirina 23 cm kad razvijete u pravokutnik na 0,5 cm debljine urolajte kao roladu i stavite u nauljeni kalup(krajeve malo spojite prstima-ustipnite)

6.
-neka se tijesto opet odmara dok se ne udupla-pola sata -sat
- pecite oko 30 minuta na 200° i provjerite cackalicom
-peceni kruh namazite sa otopljenim putrom(ne margarinom) i slobodno pustite da malo curi po krajevima
-ostavite tako jos 10 minuta u kalupu ,pa izvadite na resetku da se ohladi

7.
kruh je doista mekan ko dusa...

Posluživanje

u original receptu pise da se stavi 150g secera i da SE NE SMANJUJE kolicina secera iako zvuci puno-moje iskustvo je da tako dobijete slatkasti kruh ,skoro kao za uskrs...iz toga razloga sam smanjila kolicinu u receptu za pola...a vi isprobajte kako volite

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Whats Hot